Nieuws

Laatste nieuws over MoKla Vocaal Ensemble


MoKla organiseert het Canta Rode REGIO-CONCERT

In het kader van het “CantaRode Internationaal Koorfestival” te Kerkrade (www.cantarode.nl) vinden op vrijdag 31 mei a.s. op verschillende plaatsen in de Euregio concerten plaats, georganiseerd door lokale koren met medewerking van gerenommeerde (inter)nationale ensembles, die aan het CantaRode-festival deelnemen.

Een van deze bijzondere koorconcerten vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 3, 6372 EZ Landgraaf (Schaesberg). Het concert begint om 20.00 uur. Entree: vrije gave.

MoKla Vocaal Ensemble (o.l.v. Ute Jobes) tekent voor de organisatie van dit concert. De gastkoren, waarmee MoKla Vocaal Ensemble (www.mokla.nl) dit regioconcert verzorgt, zijn:

U bent van harte welkom.

 

MoKla Vocaal Ensemble wint de Strous prijs in Voerendaal!

Tijdens de opening van het Zomerfestival op vrijdag 1 juni 2018 in Voerendaal wordt de Strous Cultuurprijs tweejaarlijks uitgereikt aan een vereniging die een bijzonder cultureel initiatief heeft gebracht of een bijzonder culturele samenwerking heeft uitgevoerd. MoKla Vocaal Ensemble heeft deze prijs: De Strous Cultuurprijs 2018 in de wacht gesleept voor een bijzondere culturele samenwerking met Toneelvereniging Excelsior uit Kerkrade. Wij zijn daar ongelofelijk trots op!

Op 24 juni 2018 vond in de Borenburg te Voerendaal een unieke uitvoering plaats. MoKla Vocaal Ensemble presenteerde een combinatie van modern klassieke koormuziek en hedendaags toneel aan het Voerendaalse publiek, “Home & Love” genoemd. Bij deze productie werd samenwerking gezocht met toneelvereniging Excelsior uit Kerkrade. Er werden dan ook 2 voorstellingen gegeven, in “De Borenburg” te Voerendaal op 24 juni 2017 en de tweede in “Theater De Buun” te Kerkrade op 25 juni 2017.

De voorbereiding van de voorstelling duurde bijna een heel jaar, en bestond uit het uitwisselen van ideeën, plannen van de activiteiten, gezamenlijke vergaderingen, het schrijven van een script en natuurlijk de vele repetities. Er werden uitnodigingen gestuurd naar de achterban van de verenigingen en publiciteit gezocht via een artistieke poster die in Voerendaal en Kerkrade op markante plekken werd opgehangen. Verder werden er aankondigingen in plaatselijke media gemaakt (persbericht voor 1Voerendaal).

De muzikale – en thematische vertoning beschreef een mensenleven van geboorte, groei, oud worden, tot aan de dood. In die verschillende levensfasen werden tevens enkele maatschappelijke dimensies belicht zoals de hectiek van het leven en specifieke gezinsthema’s die bij onze moderne tijd horen. Daarbij werd zorgvuldig muziek uitgekozen die bij iedere levensfase en scene van toepassing was.

De uitvoering bestond uit de volgende scenes: verwachting en geboorte van de baby, het schoolkind, de pubertijd, jongvolwassene naar volwassene, de hectiek van de volwassene, thuiskomen van het gezin, de overdenkingen van de volwassenen, het ouder worden, de dood. De teksten van de spelers waren gebaseerd en geïnspireerd op de gedichten van Toon Hermans. De gezongen werken van MoKla Vocaal Ensemble waren mooi afgestemd op de verschillende scenes.

Kijk voor de langere termijn ook in de agenda.

Advertenties