Nieuws

Concertenreeks String of Song, mei 2020

MoKla Vocaal Ensemble uit Voerendaal en kamerkoor Coro Incanto uit Melick bundelen hun vocale krachten in een reeks van drie concerten, genaamd “String of Song”.
Verbonden door muziek hebben de twee koren elkaar gevonden in dit unieke project. De kracht van klanken en woorden staan centraal tijdens de uitvoeringen, waarbij muziek van bekende klankmeesters zoals Ola Gjeilo, Eric Whitacre, A.K. Arnesen en Eriks Esenvalds aan bod komt.

De koren staan onder bezielende leiding van hun dirigenten Ute Jobes en Ron Hanssen. Door hun gezamenlijk liefde voor koormuziek en de uitdaging vindend in muziekstukken voor grotere koren, is het idee ontstaan om samen dit project te organiseren. En dát blijkt een gouden zet te zijn. Op 16, 30 en 31 mei worden de concerten op verschillende locaties in binnen- en buitenland uitgevoerd.

Zaterdag 16 mei om 19:00 uur in Aken- in de Kirche auf’m Salvatorberg
Adres: Salvatorberg 1, 52070 Aachen

Zaterdag 30 mei om 19:30uur in Roermond -Ursulakapel
Adres: Voogdijstraat 24, 6041 GD Roermond

Zondag 31 mei om 15.00 uur de Kopermolen in Vaals
Adres: Von Clermontplein 11, 6291 AT Vaals

Laat u betoveren door de 50 stemmen en hun passie voor het zingen.

INFO KAARTVERKOOP

We zijn heel blij en kunnen dankzij “sponsoring” de tickets aanbieden aan de superprijs van € 10,00 per stuk. Aanvragen concertkaarten centraal via het e-mail adres stringofsong@gmail.com 
Betaling op het banknummer van de Rabobank Roermond IBAN NL20 RABO 01 3635 0267 onder vermelding van

  • Op naam van wie de kaarten uitgesteld worden
  • Hoeveel kaarten
  • En vermelding van de Locatie (Kirche Auf’m Salvatorberg Aachen, Ursulakapel Roermond of Kopermolen te Vaals)

Na ontvangst van de betaling zullen de setjes met kaarten klaargemaakt worden en ontvangen de gasten een bevestigingsmail.
De kaarten liggen dan bij de avondkassa klaar en kunnen daar afgehaald worden.

 

Kerstconcert “A Spotless Rose”

Het kerstconcert A Spotless Rose biedt u een rijk gevuld muzikaal kerstboeket, traditioneel en sfeervol, gebracht door Eleonora Leoncini – solozang-, pianowerken gespeeld door Roger Braun en a capella koormuziek door MoKla Vocaal Ensemble o.l.v. Ute Jobes.

De alt Eleonora Leoncini is geboren in Montevideo en heeft zowel studie hoofdvak dwarsfluit als hoofdvak zang afgesloten in Uruguay.

De Vaalser pianist Roger Braun behoort tot de gelauwerde vocale begeleiders van Nederland.Hij studeerde aan de Conservatoria Maastricht, Amsterdam en Stuttgart. In 2019 werd hij uitgenodigd om op te treden voor Zijne Majesteit Koning Willem Alexander en Hare Majesteit Koningin Maxima tijdens het nationale Koningsdagconcert in Amersfoort

Natuurlijk staat er traditionele kerstmuziek op het programma, maar als u ons een beetje kent zorgen we ook voor andere zeer sfeervolle stukken die helemaal passen in deze tijd. Latijn, Engels, Duits en zelfs Deens zal voorbij komen als taal om onze moderne klassieke stukken vorm en inhoud te geven. Het zal een mooi en sfeervol concert worden!

De Entrée bedraagt € 15,- Voor studenten € 8,- en voor vrienden van de Kopermolen € 13,-. Er zijn maar ca. 100 plaatsen beschikbaar dus als u verzekerd wilt zijn van een plaats reserveer dan via de Tickli service (klik op deze link), via de website van de kopermolen of telefonisch rechtstreeks bij de De Kopermolen: +31(0)43 3064668

 

MoKla organiseert het Canta Rode REGIO-CONCERT

In het kader van het “CantaRode Internationaal Koorfestival” te Kerkrade (www.cantarode.nl) vinden op vrijdag 31 mei a.s. op verschillende plaatsen in de Euregio concerten plaats, georganiseerd door lokale koren met medewerking van gerenommeerde (inter)nationale ensembles, die aan het CantaRode-festival deelnemen.

Een van deze bijzondere koorconcerten vindt plaats in de Petrus en Pauluskerk, Kerkplein 3, 6372 EZ Landgraaf (Schaesberg). Het concert begint om 20.00 uur. Entree: vrije gave.

MoKla Vocaal Ensemble (o.l.v. Ute Jobes) tekent voor de organisatie van dit concert. De gastkoren, waarmee MoKla Vocaal Ensemble (www.mokla.nl) dit regioconcert verzorgt, zijn:

U bent van harte welkom.

 

MoKla Vocaal Ensemble wint de Strous prijs in Voerendaal!

Tijdens de opening van het Zomerfestival op vrijdag 1 juni 2018 in Voerendaal wordt de Strous Cultuurprijs tweejaarlijks uitgereikt aan een vereniging die een bijzonder cultureel initiatief heeft gebracht of een bijzonder culturele samenwerking heeft uitgevoerd. MoKla Vocaal Ensemble heeft deze prijs: De Strous Cultuurprijs 2018 in de wacht gesleept voor een bijzondere culturele samenwerking met Toneelvereniging Excelsior uit Kerkrade. Wij zijn daar ongelofelijk trots op!

Op 24 juni 2018 vond in de Borenburg te Voerendaal een unieke uitvoering plaats. MoKla Vocaal Ensemble presenteerde een combinatie van modern klassieke koormuziek en hedendaags toneel aan het Voerendaalse publiek, “Home & Love” genoemd. Bij deze productie werd samenwerking gezocht met toneelvereniging Excelsior uit Kerkrade. Er werden dan ook 2 voorstellingen gegeven, in “De Borenburg” te Voerendaal op 24 juni 2017 en de tweede in “Theater De Buun” te Kerkrade op 25 juni 2017.

De voorbereiding van de voorstelling duurde bijna een heel jaar, en bestond uit het uitwisselen van ideeën, plannen van de activiteiten, gezamenlijke vergaderingen, het schrijven van een script en natuurlijk de vele repetities. Er werden uitnodigingen gestuurd naar de achterban van de verenigingen en publiciteit gezocht via een artistieke poster die in Voerendaal en Kerkrade op markante plekken werd opgehangen. Verder werden er aankondigingen in plaatselijke media gemaakt (persbericht voor 1Voerendaal).

De muzikale – en thematische vertoning beschreef een mensenleven van geboorte, groei, oud worden, tot aan de dood. In die verschillende levensfasen werden tevens enkele maatschappelijke dimensies belicht zoals de hectiek van het leven en specifieke gezinsthema’s die bij onze moderne tijd horen. Daarbij werd zorgvuldig muziek uitgekozen die bij iedere levensfase en scene van toepassing was.

De uitvoering bestond uit de volgende scenes: verwachting en geboorte van de baby, het schoolkind, de pubertijd, jongvolwassene naar volwassene, de hectiek van de volwassene, thuiskomen van het gezin, de overdenkingen van de volwassenen, het ouder worden, de dood. De teksten van de spelers waren gebaseerd en geïnspireerd op de gedichten van Toon Hermans. De gezongen werken van MoKla Vocaal Ensemble waren mooi afgestemd op de verschillende scenes.

Kijk voor de langere termijn ook in de agenda.